• OBJAVLJENO: 10.03.2020.
Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini posjetio Bosansko-podrinjski kanton Goražde
Donacija prvog dijaliznog aparata Kantonalnoj bolnici Goražde znak je prijateljstva kineskog naroda

Narodna Republika Kina donirala je prvi dijalizni aparat za budući Hemodijalizni centar pri Kantonalnoj bolnici Goražde.

Tim povodom, ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Ji Ping danas je posjetio Bosansko-podrinjski kanton Goražde.

Na sastanku sa premijerkom Aidom Obućom i ministrima u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, ambasadoru kao i cijelom kineskom narodu, upućene su  riječi zahvalnosti na ovoj vrijednoj donaciji.

„Ovo je prva zvanična posjeta ambasadora Narodne Republike Kine i ja se ovom prilikom, u svoje ime i u ime Vlade BPK-a Goražde, zahvaljujem njegovoj ekselenciji ambasadoru, prije svega, što su danas naši gosti u gradu Goraždu i Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, i još više što su se prvi odazvali pozivu Vlade  BPK-a Goražde da budu dio naše zajedničke pozitivne priče, a to je izgradnja Hemodijaliznog centra unutar Kantonalne bolnice u Goraždu. Naime, Ambasada Narodne Republike Kine donirala je jedan nov dijalizni aparat Kantonalnoj bolnici Goražde i mi ćemo danas zajednički, direktorici , cijelom menadžentu i svim građanima BPK-a Goražde uručiti ovaj dijalizni aparat“-kazala je premijerka Obuća te istaknula da je današnja donacija prva ali ne i jedina donacija, budući da će u narednom periodu  biti još sličnih donacija iz razloga što su mnogi prepoznali važnost ovog projekta.

Prilikom današnje posjete, razgovarano je takođe i o budućoj saradnji Narodne Republike Kine i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde u različitim oblastima, posebno u ekonomiji i kulturi.

Donacija jednog dijaliznog aparata Kantonalnoj bolnici samo je sitnica i znak prijateljstva kineskog naroda, kazao je ambasador Ji Ping.

“  Efikasnost i transparentnost  ove Vlade ostavili su na mene dubok utisak. Nadam se da ćemo u budućnosti imati više saradnje i da ćemo kroz saradnju dalje produbljivati naše prijateljstvo, prijateljstvo između dva naroda“- poručio je ambasador Ping.

Nakon sastanka u Vladi BPK, ambasador Narodne Republike Kine sa svojim domaćinima posjetio je prostor u Kantonalnoj bolnici  gdje će nakon rekonstrukcije i izgradnje biti uspostavljen hemodijalizni centar.

Kantonalna bolnica u petak je objavila tender za rekonstrukciju, izgradnju i adaptaciju Hemodijaliznog centra, a  današnja donacija prvog dijaliznog aparata u vrijednosti od 30.000 KM, kako je istaknuto, simbolično je ozvaničila početak realizacije ovog značajnog projekta Vlade BPK i menadžmenta Kantonalne bolnice Goražde.

Premijerka BPK ističe da je sve odrađeno po planu i u skladu za zakonom te da se nada da će biti dovoljno prijava i da će postupak biti okončan bez žalbi kako bi se što prije počelo sa izgradnjom i radom centra.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.