• OBJAVLJENO: 10.03.2020.
DVV International – Ured za Bosnu i Hercegovinu, Ministarstvo za obrazovanje,mlade, nauku, kulturu i sport BPK Goražde i ALDI Goražde
Potpisani sporazumi o saradnji za 2020.godinu

Ministar obrazovanja, Arman Bešlija (lijevo) i direktor DVV International – Ureda za BiH, dr. Emir Avdagić (desno

U petak, 6. marta, predstavnici DVV International – Ureda za Bosnu i Hercegovinu održali su sastanke sa partnerskim organizacijama u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde pri čemu su potpisani sporazumi o saradnji za 2020. godinu.

Sa ministrom obrazovanja, mladih, nauke, kulture i sporta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, gospodinom Armanom Bešlijom i kontakt osobom za obrazovanje odraslih, gospodinom Amirom Duhovićem razgovarano je o trenutnim izazovima obrazovanja odraslih, implementaciji usvojene strategije za obrazovanje odraslih te ključnim aktivnostima koje će ove godine biti implementirane na području ovog kantona i to:

  • andragoško osposobljavanje nastavnika u obrazovanju odraslih prema javno važećem programu „Osnovna andragoška obuka“
  • uspostavljanje Informacionog sistema za kontrolu obrazovanja odraslih i monitoring – ISKOOM.

Udruženje ALDI Goražde se aktivno priprema za upis u registar organizatora obrazovanja odraslih, a u 2020. godini će uz podršku DVV Internationala izraditi i pilotirati program „Internet of Things – IoT“ u okviru projekta „ALDI Skill Accelerator (SKIA) 2“. Osim toga, potpisani sporazum o saradnji sa Udruženjem ALDI predviđa i nastavak podrške djelovanju lokalnog partnerstva, odnosno mreže aktera u obrazovanju odraslih na području kantona, i to kroz renoviranje i opremanje multimedijalne sale za potrebe djelovanja mreže te aktivnosti jačanja kapaciteta njenih članova.

www.bpkg.gov.ba/www.dvv-international.ba

Direktorica Udruženja ALDI Goražde, Meliha Gačanin (lijevo) i dr. Emir Avdagić

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.