• OBJAVLJENO: 12.01.2005.
U prvoj, službenoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde boravila ambasadorka Republike Turske u BiH
Vlada Turske podržaće projekte na području BPK Goražde

U prvoj, službenoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde dana 12.01.2005.godine boravila je ambasadorka Republike Turske u BiH Melek Sina Baydur sa saradnicima i predstavnicima Uprave za saradnju i razvoj Vlade Turske (TICA).

Na početku ove posjete, amabasadorku Turske primio je Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salko Obhođaš, a na sastanku kojem su pored premijera, prisustvovali načelnici sve tri općine u sastavu kantona, te kantonalni ministri za privredu i zdravstvo, razmijenjene su informacije o aktuelnoj situaciji, privrednim i prirodnim resursima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, kao i  konkretnim oblicima saradnje sa zemljom koja je osvjedočeni prijatelj Bosne i Hercegovine.

Ambasadorka Baydur čestitala je novoizabranim općinskim načelnicima na imenovanju i posebno istakla da je raduje njihova saradnja sa kantonalnim vlastima. U takvoj atmosferi , naglasila je ona, moći će se veoma uspješno razvijati i saradnja sa privrednicima i investorima iz Republike Turske.

U nešto proširenom sastavu, u Velikoj sali kantona, na sastanku kojem su prisustvovali i savjetnici u Ambasadi Turske, turski vojnici iz sastava EUFOR-a, te mnogobrojni goraždanski privrednici, predstavnici Uprave za saradnju i razvoj Vlade Turske prezentovali su projekat izgradnje pijace i tržnog centra u Goraždu, čiju su plansku dokumentaciju svečano  predali načelniku općine Goražde profesoru Mustafi Kurtoviću.

Vlada Republike Turske, kako je danas naglašeno, učestvovaće i u drugim projektima na području ovog kantona, a izgradnja jednog tržnog centra prilika je za uspostavljanje uspješnije trgovačke saradnje.

U okviru posjete BPK Goražde, ambasadorka Turske sa saradnicima posjetila je i firme „Bektointernacional“ i „Pobjeda Rudet“ u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.