• OBJAVLJENO: 25.03.2020.
Organizacija Help i kompanija Express Courier d.o.o. dopremili pomoć u Goražde

Njemačka nevladina organizacija Help danas  je u Goražde dopremila određeni dio pomoći u borbi protiv koronavirusa. Riječ je o zaštitnoj opremi i dezinfekcionim sredstvima koju je uz organizaciju HELP osigurala i društveno odgovorna kompanija  Express Courier d.o.o. licencirani zastupnik za UPS i UPS SCS.

Direktor njemačke nevladine organizacije HELP za BiH Almin Adžović ističe da je pomoć obezbijeđena za dvije lokalne zajednice za koje su smatrali da u ovom momentu zaslužuju posebnu pažnju i podršku.

„To su grad Goražde i općina Konjic. Sama donacija se sastoji od oko 500 litara dezifekcionih sredstava, oko 4000 pari zaštitnih rukavica, jedan određeni broj zaštitnih maski i zaštitnih naočala. U donaciji je i određeni broj toplomjera“ – precizirao je Adžović.

Naglasio je da su podršku u obezbjeđenju ali i dopremanju pomoći organizaciji Help pružile  i društveno odgovorne kompanije.

Od ove količine, Express Courier d.o.o. je za KŠ CZ BPK obezbijedio 500 litara dezinfektanta, 10 kg granula za opću dezinfekciju i 10 digitalnih toplomjera.

„ Drago nam je da su se na naš poziv za uključenje u akciju javile  kompanije koje su obezbijedile ovu donaciju, a to su  ITC Zenica i Express Courier – licencirani zastupnik za UPS SCS, i ovom prilikom pozivam i druge lokalne kompanije društveno odgovorne, da se uključe u ovu akciju, jer  je sad momenat kada trebamo reagovati „ – poručio je Adžović.

Iz njemačke nevladine organizacije  Help poručuju da će u narednom periodu nastojati obezbijediti i dodatnu pomoć, neophodnu u borbi protiv koronavirusa.

www.bpkg.gov.ba/www.rtv.bpk.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.