• OBJAVLJENO: 30.03.2020.
15 uposlenih goraždanskog Doma zdravlja u izolaciji

Nakon što je potvrđeno da je vozač goraždanskog Doma zdravlja „dr. Isak Samokovlija“ pozitivan na korona virus, jučer je testirano više zdravstvenih radnika koji su bili s njim u kontaktu.

Među njima je i direktor ove zdravstvene ustanove dr. Edin Čengić koji je naglasio da su svi rezultati negativni.

„ Prema epidemiološkoj procjeni, nakon što je utvrđen ovaj slučaj koronavirusa, testirano je još 18 osoba koje su bile s njim u bliskom kontaktu ili relativno bližem kontaktu unutar ustanove, rezultati su srećom negativni. U skladu sa procjenom epidemiologa, 15 zaposlenih u ovoj ustanovi  će ostati u samoizolaciji od dana kada su imali posljednji kontakt sa zaraženom osobom, tri osobe koje su imale vrlo kratak i površan  kontakt neće biti u izolaciji, a među njima sam i ja“ – naglasio je dr. Čengić.

Obzirom da je značajan broj zdravstvenih radnika u izolaciji, istakao je da se to ne bi trebalo značajnije odraziti na funkcionisanje Doma zdravlja

„Neće biti nekih bitnih problema, u našim ambulantama, osim centralnog objekta, morat ćemo uvesti da radi samo jedna smjena do daljnjeg. Malo nam je problem tehnička služba jer su svi vozači u izolaciji, ali snalazimo se uz sve ove mjere koje poduzimamo i uz smanjen obim rada koji je svakako na snazi i uz razumijevanje naših građana. Ovi rezultati su najbolji dokaz za sve ove naše mjere zaštite koje smo poduzeli imaju efekta i da su adekvatni i da samo tako treba nastaviti. Građanima, takođe, savjet da se pridržavaju svih uputa i naredbi i neće biti problema“ – kazao je direktor Doma zdravlja „dr. Isak Samokovlija“ Goražde.

www.bpkg.gov.ba/www.rtvbpk.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.