• OBJAVLJENO: 18.08.2005.
Premijer i članovi Vlade BPK-a Goražde posjetili općinu Pale-Prača

Zadovoljstvo postignutim rezultatima!

Delagacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, predvođena Premijerom Salkom Obhođašem boravila je u posjeti općini Pale-Prača.
Na sastanku kod načelnika općine Asima Zeca, kojem su, pored njegovih pomoćnika, prisustvovali i direktori javnih ustanova sa područja općine Pale-Prača, razgovarano je o aktuelnoj situaciji i o načinima saradnje sa Vladom Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Ova saradnja, kako je istaknuto, do sada je uvijek bila na visokom nivou, a nema razloga da tako i ne ostane budući da su najavljeni novi oblici pomoći i saradnje, a jedan od njih je, pored redovnih mjesečnih grantova, novčana pomoć općini Pale –Prača u obezbjeđenju kvalitetnog signala FTV-a , čiji program, kao ni dnevni program bilo koje druge televizije stanovnici ove općine nisu u mogućnosti gledati.
Pored toga, Vlada BPK-a Goražde nedavno je izdvojila finansijska sredstva u iznosu od 50.000,00 KM za sufinansiranje izgradnje vodovoda u Hrenovici i obaloutvrde korita rijeke Prače, a učestvovaće i u drugim projektima značajnim za općinu Pale-Prača.

„Podatak da ova je ova općina uspjela kroz raznorazne projekte, a najviše kroz projekte „Odraza“ obezbijediti investicije u iznosu većem od 420.000,00 KM , podatak je na kojem bi vam pozavidjele i mnogo veće općine od ove. Ovakve napore svakako treba pohvaliti i ohrabriti vas u nastojanjima i trudu koji činite da ovaj prostor oživite, a to se vidi na svakom koraku“ – istakao je Premijer Obhođaš.
On je kazao da će Vlada BPK-a Goražde podržati općinu Pale-Prača prilikom realizacije projekta IFAD-a , u kojeg su ovu općinu uvrstili Međunarodni fond za razvoj i federalna Vlada i to kroz 10 raznoraznih projekata razvoja stočarstva, malih i srednjih preduzeća.
U svakom slučaju, prilikom boravka u Prači, Premijer i članovi Vlade BPK-a Goražde upoznali su se sa prisutnim problemima, te sa načelnikom Zecom i njegovim saradnicima razmijenili korisne prijedloge i sugestije o načinima buduće saradnje.

Tom prilikom, načelnik općine Pale-Prača Asim Zec zahvalio se još jednom Premijeru i Vladi BPK-a Goražde na bezrezervnoj podršci, a u nastavku posjete, gosti su sa domaćinima prisustvovali kulturno-zabavnoj manifestaciji u Sportskoj dvorani, održanoj u okviru „Pračanskog ljeta 2005“.
Ovaj i njemu slični kulturno-sportski sadržaji, koje je finansijski između ostalih podržala i Vlada BPK-a Goražde, još jedan je od napora aktuelne općinske vlasti da općini Pale-Prača vrati prijeratni život , te da omogući svim njenim stanovnicima, a posebno mladima, ugodan i bolji život.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.