• OBJAVLJENO: 18.08.2005.
Zahvaljujući federalnom Zavodu za zapošljavanje posao dobile 74 mlade osobe u Goraždu

Veliki odziv poslodavaca- šansa mladima za trajno zaposlenje!

U organizaciji kantonalne Službe za zapošljavanje i direktorice Nafije Hodo u Velikoj sali BPK-a Goražde 11.08. 2005. godine upriličeno je svečano potpisivanje ugovora o prvom zaposlenju nezaposlenih mladih ljudi sa budućim poslodavcima.
Ovoj ceremoniji prisustvovali su između ostalih i Premijer BPK-a Goražde mr. Salko Obhođaš, načelnik Općine Goražde profesor Mustafa Kurtović, te predstavnik federalnog Zavoda za zapošljavanje Ivica Tomić.
Posredstvom federalnog Zavoda za zapošljavanje, koji je u ovaj projekt uložio 250.000,00 KM, prvo zaposlenje na godinu dana dobilo je 74 mladih ljudi, a od toga njih je 18 sa visokom stručnom spremom.
Svoje čestitke ovom prilikom, uputili su najveći kantonalni i općinski zvaničnici koji su obećali pomoć institucija na čijem se čelu nalaze u rješavanju pitanja zapošljavanja mladih nezapolenih lica. Riječi zahvalnosti upućene su i goraždanskim poslodavcima koji su znali prepoznati značaj ovakvog zapošljavanja i sa kojima, kako je istaknuto, kantonalna Služba za zapošljavanje odlično sarađuje.

Prigodne riječi uputio je i predsjednik Udruženja poslodavaca BPK-a Goražde Hasan Tafro, direktor firme „Pobjeda Rudet“, koja je i ovog puta primila najviše novih radnika.
Svi oni, izrazili su nadu da će nakon isteka roka od godinu dana poslodavci iznaći mogućnost da novouposlene radnike zadrže u radnom odnosu, a do mladih je da na što bolji način opravdaju ukazano im povjerenje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.