• OBJAVLJENO: 18.08.2005.
Održana sjednica Predsjedništva Saveza izviđača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Kamp na Grepku- izvrsni uslovi za zimsko-rekreativne sadržaje!

Na sjednici Predsjedništva Saveza izviđača Bosansko-podrinjskog kantona Goražde razmatran je i usvojen Izvještaj o nedavno održanoj manifestaciji pod nazivom „Dođite na Grebak- skauti sa Drine“. Ova manifestacija, u kojoj su pored izviđača uzeli učešće članovi lovačkih društava, kao i pripadnici Vojske Federacije BiH, dobila je visoke ocjene a na sjednici je jednoglasno usvojen prijedlog da se ona zbog svoje specifičnosti uvrsti u Kalendar obilježavanja značajnih događaja i datuma, te finansira iz sredstava predviđenih za ovu namjenu.
Članovi Predsjedništva Saveza izviđača BPK-a Goražde usvojili su i incijativu da se za potrebe izviđača od federalnog Ministarstva odbrane i federalne Vlade zatraži na upravljanje kamp „Vrtača“ na Grepku, koji trenutno koristi Vojska Federacije BiH i koji bi zbog reformi odbrane i preustroja vojske, mogao uskoro ostati prazan. Ovaj kamp sa svom raspoloživom opremom, kako je rečeno, idealno je mjesto za budući zimsko-rekreativni centar i sastavni dio Memorijalnog centra na Grepku. Odlučeno je, takođe, da se u prioritetne projekte koje bi trebala da finansira međunarodna zajednica i ostali donatori uvrsti izgradnja i uređenje kampova i auto-kampova na izletištu Sadba kod Goražda i kampu „Pijesak“ u Ustikolini.
Kamp „Pijesak“ u Ustikolini određen je za mjesto taborovanja izviđača sa područja BPK-a Goražde i ostalih dijelova Federacije BiH. Tamo će se počev od 15.08. 2005. godine, na sedmodnevnom taborovanju nalaziti oko 120 izviđača. Finansijske troškove ovog ljetovanja za izviđače BPK-a Goražde snosiće Vlada BPK-a Goražde i Općina Goražde.
Članovi Predsjedništva Saveza izviđača na ovoj sjednici informisani su o skorom izlasku iz štampe drugog broja izviđačkih novina „DIN“, a Premijer BPK-a Goražde mr. Salko Obhođaš u funkciji podpredsjendika Saveza izviđača BPK-a Goražde i u ime predsjednika Saveza izviđača BiH Jakše Stančića, uručio je predstavnicima kantonalne televizije zahvalnicu za uspješno medijsko praćenje izviđačke škole „Ustikolina 2004.“

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.