• OBJAVLJENO: 12.08.2005.
Potpisani ugovori o dodjeli novčanih sredstava za pripadnike boračkih populacija

U skladu sa planom budžeta općine Goražde, koji je usvojen u decembru 2004. godine., Općinsko vijeće Goražde po prvi put je u aprilu ove godine donijelo odluku o dodjeli novčanih sredstava za pripadnike boračkih populacija. U skladu s tom odlukom dvanaest RVI, pet članova šehidskih porodica, četiri demobilisana borca i predstavnici dva preduzeća osnovana od strane udruženja koja okupljaju boračku populaciju danas su u općini Goražde potpisali ugovore o dodjeli novčanih sredstava.

Planirali smo sredstva za ove namjene kako bi pomogli boračkim populacijama da grade stambene objekte ili adaptiraju postojeće. Istovremeno smo ovom odlukom htjeli da iz općinskog budžeta pomognemo firme koje su formirane od strane udruženje za boračku populaciju kako bi stimulisali nova upošljavanja. Ukupan iznos sredstava koja su odobrena po ovoj odluci Općinskog vijeća i po ugovorima koji su danas potpisani iznose 75.000,00 KM, i cijenim da je to dobra polazna osnova da bi na osnovu ovih sredstava mogli za narednu godinu planirati značajnija sredstva, riječi su načelnika općine Mustafe Kurtovića.

Kako je planirano odluka o dodjeli sredstava za pripadnike boračkih populacija neće izostati ni prilikom usvajanja budžeta općine Goražde za narednu godinu.

(preuzeto sa www.gorazde.ba)

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.