• OBJAVLJENO: 22.05.2020.
Zahvaljujući Vladi BPK Goražde i UNDP-u
JU “Kantonalna bolnica ” Goražde dopremljen mobilni RTG aparat

Zahvaljujući izuzetno dobroj saradnji Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i organizacije UNDP u BiH, danas je u JU „Kantonalna bolnica“Goražde dopremljena vrijedna medicinska oprema, za koju je sredstva izdvojila Evropska unija.

Radi se o mobilnom RTG aparatu čija je vrijednost oko 160.000 KM te medicinskoj zaštitnoj opremi neophodnoj u borbi protiv coronavirusa COVID-19.

„ Vlada BPK Goražde u saradnji sa  UNDP-om obezbijedila je mobilni RTG aparat za potrebe JU „Kantonalna bolnica“ Goražde, kao i veliku količinu zaštitne  medicinske opreme koja se svakodnevno posredstvom organizacije UNDP doprema u Dom zdravlja „Isak Samokovlija „ u Goraždu,  Dom zdravlja  „Prača“ , Dom zdravlja „Ustikolina“ te JU“ Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde“- ovom prilikom pojasnila je premijerka BPK Goražde Aida Obuća .

Direktorica  Kantonalne bolnice prim. dr. Nermina Kamenica ističe da je oprema od izuzetnog značaja za ovu zdravstvenu ustanovu.

„ Zahvaljujemo se Vladi BPK Goražde koja je prepoznala naše potrebe, posebno u situaciji za vrijeme pandemije, kao i UNDP. Oprema je jako potrebna i bit će korištena i  nakon COVID-a 19. Radi se o pokretnom rentgen aparatu koji se može prenositi sa odjela na odjel i koristiti i pokretnim i nepokretnim pacijentima, zaista vrijedna donacija“ – istakla je dr. Kamenica.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.