• OBJAVLJENO: 22.05.2020.
Kantonalni štab civilne zaštite u stalnom zasjedanju
Apel građanima da i dalje nose zaštitne maske, a osobama koje dolaze iz inostranstva da se jave u nadležnu epidemiološku službu

Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde na 34. nastavku 1. vanredne sjednice, održanom 22.05.2020. godine primio je k znanju usmene i pisane  izvještaje vezane za postupanja iz svoje nadležnosti u vezi CIVID-19 virusa i to: JU “Zavod za javno zdravstvo BPK Goražde”, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde i Kantonalnr upravr za inspekcijske poslove BPK Goražde.

Van snage je stavljena naredba o izdavanju dozvola za kretanje čime su ove dozvole opozvane.

Članovi Kantonalnog štaba civilne zaštite upoznali su se sa naredbama Federalnog štaba civilne zaštite kojima se ukida obavezno stavljanje pod zdravstveni nadzor i izdana rješenja o zdravstvenom nadzoru za osobe koje ulaze u BiH na graničnim prijelazima, te prinudna izolacija za osobe koje ne poštuju rješenje o izolaciji.

Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde na osnovu realnih potreba privrednih subjekata sa područja BPK Goražde, uputio je Zaključak Federalnom štabu civilne zaštite za pokretanjem inicijative prema nadležnim institucijama BiH za uspostavu avio-transporta roba.

Apeluje se na građane da i dalje nose zaštite maske, a osobama koja dolaze iz inostranstva i planiraju boraviti na području BPK Goražde, apel da se jave Zavodu za javno zdravstvo u nadležnu epidemiološku službu na broj telefona: 038 220 060 ili epidemiologu dr Medini Bičo na broj mobitela: 061 379 088.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.