• OBJAVLJENO: 25.05.2020.
Uz podršku Vlade BPK Goražde, u organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Armije RBiH, u Goraždu danas obilježen Dan šehida
Dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo

Drugog dana Ramazanskog bajrama u Bosni i Hercegovini, Bošnjaci obilježavaju Dan šehida, prisjećajući se boraca Armije Republike BiH koji su poginuli tokom agresije na našu domovinu u periodu od  1992. do 1995. godine.

Tako je bilo i danas. Uz porodice šehida  predstavnici Vlade BPK i Grada Goražde,  predstavnici Islamske zajednice Goražde i boračkih udruženja, kao i građani, posjetili su šehidska mezarja Glamoč, Omeđak, Baćci i Kolijevke, te polaganjem cvijeća i učenjem dove  prisjetili se najboljih bosanskih sinova koji su dali živote u odbrani kako ovih prostora, tako i BiH.

Dan šehida je dan sjećanja na sve one koji su se svojim hrabrim podvizima i plemenitošću u odbrani Bosne i Hercegovine uzdigli do najsvjetlijih primjera boraca za pravdu, istinu i dostojanstvo. Dan šehida u BiH ustanovljen je odlukom Rijaseta Islamske zajednice u BiH 23. januara 1995. godine.

U okviru obilježavanja Dana šehida, pored obilaska šehidskih mezarja i polaganja cvijeća na spomen obilježjima, u Kajserija džamiji proučena je hatma i dova šehidima Bosne i Hercegovine.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.