• OBJAVLJENO: 30.08.2005.
Premijer i Vlada BPK-a Goražde organizovali prijem za goraždanske sindikaliste
Dobra saradnja Sindikata sa Vladom kantona!U povodu 100- te godišnjice Sindikata BiH, Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salko Obhođaš sa saradnicima organizovao je 26.08.2005.godine u Velikoj sali BPK-a Goražde prijem za predsjednika i članove Glavnog odbora Saveza sindikata, kao i za predsjednike sindikalnih organizacija firmi i ustanova sa područja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde. Prijemu je prisustvovao i načelnik općine Goražde profesor Mustafa Kurtović.
Čestitajući im vrijedan jubilej, Premijer Obhođaš kazao je kako Sindikat u Vladi kantona ima uvijek partnera za razgovor, a to je potvrđeno nizom poteza ove Vlade koja je aktivno bila uključena u rješavanje problema radnika privatiziranih preduzeća, posebno radnika iz preduzeća sa lokaliteta Vitkovića.
Vlada kantona kako je naglasio Premijer, nastojaće da i ubuduće pomaže radnicima u ostvarenju njihovih prava. Ona će raditi na tome da se zakonskim putem dođe do poništenja privatizacije preduzeća bivše HI „Azot“ koju je osporio Kantonalni sud u Sarajevu., a biće uključena i u pregovore koje sindikat vodi sa poslodovcima oko namirenja zaostalih potraživanja radnika.
Predsjednik Glavnog odbora Saveza sindikata BPK-a Goražde Džemal Kazagić zahvalio se Premijeru i Vladi na upućenim čestitkama u povodu stote godišnjice djelovanja, kao i na ukazanom povjerenju i dosadašnjoj saradnji.

„Samo na ovaj način uz partnerski odnos sa vlastima, Sindikat može uspješno rješavati prisutne probleme radnika koji su u sadašnjem trenutku zaista veliki i izazvani sveukupnom posljeratnom situacijom“ – kazao je gospodin Kazagić, koji je naglasio da goraždanski Sindikat pred sobom ima brojne obaveze u iznalaženju načina pomoći radnicima sa područja ovog kantona u kojem je veliki broj firmi prestao sa radom ili značajno smanjio svoj obim proizvodnje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.