• OBJAVLJENO: 15.07.2020.
Obilježena 23. godišnjica uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde
Učinjeni ogromni koraci na uspostavi institucije koja može odgovoriti na sve postavljene zadaće

U organizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Udruženja veterana policije 1991-1995. godina i Sinidikata Ministarstva unutrašnjih poslova, danas je obilježen 15. juli, Dan uspostave Ministarstva unutrašnjih poslova BPK Goražde.

Obilježavanje ovog značajnog datuma započelo je polaganjem cvijeća na spomen obilježju izgrađenom u znak sjećanja na poginule pripadnike MUP-a, spomen obilježju ubijenoj djeci Goražda u periodu 1992-1995.godina te Šehidsko mezarje u Koljevkama.

Cvijeće su položile delegacije izvršne i zakonodavne vlasti BPK Goražde, Udruženja veterana policije, a delegacije Ministarstva unutršnjih poslova i Uprave policije  te Sindikat policije obišli su mezarja svih pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova koji su svoje živote dali za odbranu naše zemlje.

Čestitajući pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova ovaj dan, ministrica Nizama Rišljanin podsjetila je na 1997. godinu kada je po prvi put izvršeno postrojavanje pripadnika MUP-a BPK-a Goražde, te naglasila kako su od tog dana do danas, iz ruševina, bez dovoljno materijalno-tehničkih sredstava, ali uz želju i nastojanja svih onih koji su rukovodili Kantonom i ovim ministarstvom, kao i njegovih uposlenika, učinjeni ogromni koraci da bismo danas imali instituciju koja može odgovoriti na sve postavljene zadaće usmjerene ka očuvanju stabilnosti BiH, FBiH i Bosanskopodrinjskog kantona, te očuvanju i zaštiti života i imovine njegovih građana.

Obilježavanje Dana MUP-a BPK Goražde, zbog pandemije Covid-19 obilježeno je skromnije nego prethodnih godina, a čestitke povodom ovog datuma, uz žaljenje što ne mogu biti prisutni na obilježavanju, pripadnicima MUP-a BPK Goražde uputile su njihove kolege iz Federalne uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona  i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.