• OBJAVLJENO: 15.07.2020.
Potpisani ugovori o izvođenju radova na modernizaciji regionalnog puta R 448a i sanaciji dijelova puta R 448
Vrijednost radova 800.000 KM

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća potpisala je danas ugovore o izvođenju radova na modernizaciji regionalnog puta R 448a Osanica-Ilovača-Prača, dionica Jezero –Brzača te sanaciji dijelova puta R 448  na dionici Hranjen-Bare sa izvođačem radova, privrednim društvom „Okac“ d.o.o . Goražde, a potpisivanju su prisustvovali ministar za privredu Mensad Arnaut, direktor Direkcije za ceste Mensud Dedović te gradonačelnik Grada Goražde Muhamed Ramović.

Vrijednost ugovora je oko 800.000 KM, a rok za izvođenje radova je 60 dana. Prema riječima premijerke Aide Obuće, radi se o namjenskim sredstvima Direkcije za ceste BPK Goražde koja se u skladu sa Zakonom o cestama mogu uložiti samo u ove namjene.

„Zadovoljstvo mi je što u godini kada se borimo sa pandemijom koronavirusa imamo ovako značajne infrastrukturne projekte  koji idu u pravcu modernizacije putnih pravaca, regionalnih cesta iz nadležnosti BPK Goražde.  Iskreno se nadam da ćemo i u narednoj godini nastaviti gdje smo stali u ovoj godini, tako da ćemo imati moderne putne pravce koji su u nadležnosti kantona. Kako nam je rekao izvođač radova, svi uslovi su ispunjeni tako da radovi mogu započeti paralelno i na jednom i drugom putnom pravcu, a imajući u vidu da je ovo sezona kada se izvode ovakve vrste radova, nadam se da ćemo ispoštovati rok o izvođenju“- kazala je nakon potpisivanja ugovora BPK Goražde Aida Obuća.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.