• OBJAVLJENO: 13.09.2005.
U posjeti Goraždu boravio prvi zamjenik Visokog predstavnika u BiH

Neophodno stvaranje boljeg poslovnog okruženja!


U prvoj službenoj posjeti Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde boravio je prvi zamjenik Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH ambasador Lawrence Butler sa saradnicima.
Na sastanku kod Premijera BPK-a Goražde mr. Salka Obhođaša razgovarano je o mjerama za stvaranje što uspješnijeg poslovnog okruženja i za otvaranje novih radnih mjesta, sa posebnim akcentom na proces privatizacije preduzeća i na prepreke koje ovu privatizaciju otežavaju. Problemi oko privatizacije preduzeća bivše HI „Azot“ bili su takođe, predmet razgovora i prema riječima ambasadora Butlera, biće potrebni dodatni napori i mnogo kreativnog razmišljanja da se oni riješe, ne samo oni već i njima slični u cijeloj BiH.

„Dio našeg posla, dio posla Visokog predstavnika je da pripremi Bosnu i Hercegovinu da se može natjecati i biti konkuretna u okviru Evropske Unije- kazao je prvi zamjenik Visokog predstavnika Lawrence Butler, ocijenivši korisnim i svoj susret sa načelnicima Gornjedrinske regije i predstavnicima REDRIN-a , koji je održan tog istog dana u Foči.
U izjavi za medije, Premijer BPK-a Goražde mr. Salko Obhođaš kazao je kako je pored ovih tema bilo riječi i o još jednoj važnoj temi- skorom uvođenju PDV-a i o tome kako će se on odraziti na kantonalne budžete. Prema procjeni Premijera Obhođaša i prema procjeni Ministarstva za finansije, primjenom PDV-a stanje u budžetu BPK-a Goražde biće bolje nego dosad.
O uvođenju PDV-a i proračunu Budžeta za 2006. godinu biće više riječi na sastanku premijera Federacije BiH koji će se u organizaciji OHR-a održati krajem mjeseca septembra u Sarajevu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.