• OBJAVLJENO: 04.08.2020.
Saradnja Centra za socijalni rad Goražde i organizacije Qatar Chairity
Donirano kurbansko meso i 100 higijensko-prehrambenih paketa korisnicima socijalne zaštite

S ciljem zadovoljavanja potreba korisnika socijalne zaštite, kao i lica kojima je uslijed posebnih okolnosti potreban odgovarajući oblik socijalne zaštite, JU Centar za socijalni rad BPK Goražde ostvaruje saradnju sa različitim nivoima vlasti, nevladinim, vjerskim organizacijama, kao i pojedincima.

U toku bajramskih praznika JU Centar za socijalni rad izvršila je podjelu kurbanskog mesa socijalno ugroženim licima, obezbijeđenog od strane organizacije Qatar Chairity.

Podjela kurbanskog mesa realizovana je uz određene izmjenjene okolnosti u odnosu na prethodne godine, uz poštivanje svih higijensko/epidemioloških mjera.

“Ovo je potvrda veoma dobre saradnje sa organizacijom Qatar Chairity, koja je u periodu pandemije Covid 19 našoj ustanovi donirala veoma vrijednu donaciju od 100 prehrambeno – higijenskih paketa, koji su podijeljeni licima u stanju potrebe.

Naprijed navedeno potvrđuje da unaprjeđenje i uspostavljanje novih mjera i usluga socijalne zaštite kroz zajedničku saradnju, uključivanje i pomoć svih raspoloživih aktera, rezultira boljem i kvalitetnijem životu najosjetljivijih kategorija stanovništva.

Jos jednom se zahvaljujemo predstavnicima organizacije Qatar Chairity na razumijevanju i pomoći koju nesebično pružaju našim korisnicima”- izjavila je Sanela Zec, direktorica JU Centar za socijalni rad Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.