• OBJAVLJENO: 16.09.2005.
Potpisan Ugovor o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja BPK-a Goražde

Osnovcima i učenicima iz boračke populacije besplatan prijevoz!

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Salko Obhođaš potpisao je 16.09.2005. godine sa direktorom ATTP „Centroprevoz“ iz Goražda Hamzom Bećirevićem Ugovor o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola sa područja ovog kantona za ovu školsku godinu. Potpisivanju ugovora prisustvovala je i vršilac dužnosti kantonalnog ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta Emira Drakovac.
Prema ovom Ugovoru, Vlada BPK-a Goražde u 80%, a „Centroprevoz“ u 20% iznosu snosiće troškove prijevoza osnovaca, kao i učenika srednjih škola- pripadnika porodica šehida, RVI, nestalih i demobilisanih boraca, te socijalno ugroženih porodica čija su primanja manja od 100 KM.
Novina je što će od ove školske godine učenici osnovnih škola čije je mjesto stanovanja udaljeno više od 4 kilometra od škole, za razliku od ranijeg 40% sopstvenog učešća imati besplatan prijevoz.
ATTP „Centroprevoz“ iz Goražda, koji je ove godine dobio posao i na prijevozu učenika iz Općine Pale-Prača, imao je najpovoljnije uslove na raspisanom tenderu, a prema riječima direktora Bećirevića, uposleni u ovoj firmi nastojaće i u narednom periodu da se prilagode potrebama učenika i goraždanskih škola.
Za realizaciju Ugovora o prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola , Vlada BPK-a Goražde, odnosno kantonalno Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta izdvajaće mjesečno oko 50.000,00 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.