• OBJAVLJENO: 11.09.2005.
Potpisan Ugovor o ustupanju radova na izradi i ugradnji šehidskih nišana

Izrada i ugradnja 40 pari šehidskih nišana
U kabinetu premijera Bosansko-podrinjskog kantona Goražde mr. Salka Obhođaša danas je potpisan Ugovor o ustupanju radova na izradi i ugradnji šehidskih nišana. Ugovor su potpisali Ministar za boračka pitanja BPK Goražde Nermana Sofović i Hasan Malokos direktor firme „Mermer“ d.o.o. Goražde koja je izvršilac radova, a pored premijera BPK Goražde potpisivanju ovog Ugovora prisustvovao je i Ahmed Hubjer, predsjednik Udruženja porodica šehida i palih boraca iz Goražda.
Ugovorom je obuhvaćena izrada 40 pari šehidskih nišana poginulim borcima BPK Goražde, a nišani će biti postavljeni na lokalitetima mezarja u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, kao i u susjednim općinama u Republici Srpskoj. Sredstva za realizaciju ovog ugovora, u iznosu od 23.080,00 KM, obezbijeđena su iz budžeta Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
Inače, ovaj ugovor je dio realizacije cjelokupnog projekta izrade i ugradnje šehidskih nišana na prostoru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde koji je finasijski potpomognut i od Kantona Sarajevo, kao i Fonda KS za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca.
Riječi zahvalnosti premijeru BPK Goražde, Ministarstvu za boračka pitanja i Vladi BPK Goražde u svoje lično ime, u ime Upravog odobra Udruženja i u ime boračkih populacija uputio je gosp. Ahmed Hubjer, naglašavajući da realizacija ovog ugovora ne bi bila moguća bez njihove pomoći.
Ovom prilikom istaknuto je da će se nakon završetka realizacije ovog projekta pokušati iznaći mogućnost za refundaciju sredstava porodicama poginulih boraca koje su nišane podigle iz vlastitih sredstava.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.