• OBJAVLJENO: 24.08.2020.
Održana sjednica Odbora za javna priznanja Skupštine BPK Goražde
Otvoreni pristigli prijedlozi

Odbor za javna priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde  na sjednici održanoj danas, izvršio je otvaranje pristiglih prijava na Javni poziv za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Kantona za 2020. godinu.

Nakon otvaranja pristiglih prijedloga, konstatovano je da su pristigla dva  prijedloga za javno priznanje „Počasni građanin Kantona“ i to Hamed ef. Efendić i Zijad Ćurović, dva  prijedloga za javno priznanje „Plaketa Kantona“ i to dr. Asim Prutina i Elmedina Laličić, jedan prijedlog za javno priznanje „Štit Kantona“ i to komandant Ahmet Sejdić.

Odbor za javna priznanja je, u skladu sa Zakonom o javnim priznanjima Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, prijedlog za javno priznanje „Štit Kantona“ uputio Koordinaciji boračkih udruženja BPK Goražde na konačno mišljenje i prijedlog.

Odbor za javna priznanja će na narednoj sjednici utvrditi prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu i istu uputiti u dalju skupštinsku proceduru.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.