• OBJAVLJENO: 28.08.2020.
Zasjedao Odbor za javna priznanja BPK Goražde
U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja BPK Goražde za 2020.godinu

Odbor za javna priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na današnjoj sjednici razmatrao je odgovor Koordinacije boračkih udruženja s područja BPK Goražde i dopis Ministarstva za boračka pitanja, te prijedloge za dodjelu javnih priznanja Počasni građanin Kantona i Plaketa Kantona.

Odbor je jednoglasno za javno priznanje Počasni građanin Kantona predložio Hameda ef. Efendića za izuzetne zasluge u unaprjeđenju međunarodne saradnje, međunarodnih i međuljudskih odnosa na načelima solidarnosti i humanosti .

Za javno priznanje Plaketa kantona predložen je dr.Asima Prutina za doprinos u razvoju zdravstva, nauke i društvenih djelatnosti na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, te potvrđen prijedlog Koordinacije boračkih udruženja da se javno priznanje „Štit Kantona“ dodijeli komandantu Ahmetu Sejdiću za  izuzetne zasluge i doprinos u odbrani Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i Bosne i Hercegovine od agresije u periodu 1992.-1995. godina.

Prijedlog Odluke o dodjeli javnih priznanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020.godinu proslijeđen je Skupštini BPK na usvajanje.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.