• OBJAVLJENO: 30.09.2020.
Zvaničnici iz Vijeća ministara BiH i Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica u pratnji svojih domaćina posjetili nanu Hanku Hodžić
Uz ostale donatore, podršku za izvođenje građevinskih radova na stambenom objektu nane Hanke dat će i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

U pratnji premijerke Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aide Obuće i gradonačelnika Grada Goražde Muhameda Ramovića, ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Miloš Lučić i zamjenik ministra Dževad Mahmutović posjetili su danas nanu Hanku Hodžić u selu Bakije kod Goražda.

U posjeti su boravili i predstavnici Federalnog ministarstva za izbjegla i raseljena lica koje je obezbijedilo građevinski materijal za izgradnju stambenog objekta ovoj 80-godišnjoj starici  koja već 14 godina živi u oronuloj kući, a nakon smrti supruga Halida sama brine o trojici bolesnih sinova. Kako bi bila bliže zdravstvenim ustanovama, Hanka je osigurala lokaciju za kuću u naselju Vranići, gdje se nalazi porodična ambulanta. Uprkos donaciji u građevinskom materijalu,  ova starica nema novca za nastavak gradnje.

Apelu za pomoć odazvali su se ovih dana brojni naši sugrađani svojim novčanim doprinosima, a podršku za izvođenje građevinskih radova na stambenom objektu nane Hanke dat će i Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, uplatom sredstava na njen žiro račun, istaknuto je nakon današnje posjete.

S ciljem poboljšanja uslova, ovoj porodici koja se već duži niz godina bori sa problemima danas su uručeni  i prehrambeni paketi.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.