• OBJAVLJENO: 26.10.2020.
Povodom Dana penzionera Federacije BiH, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice posjetili Udruženje penzionera Grada Goražde
Udruženje penzionera i njegovi članovi imat će i dalje podršku Vlade BPK

Povodom 25. oktobra koji se obilježava kao Dan penzionera Federacije BiH, premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća i ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Eniz Halilović, posjetili su danas Udruženje penzionera Grada Goražde.

Udruženje penzionera Grada Goražde okuplja najveći broj članova na području BPK Goražde te ujedno zastupa  pred federalnim instancama interese penzionera  sa prostora općina Pale i Foča u FBiH.

Ovom prilikom, uz želje za dobro zdravlje i ugodne penzionereske dane, čestitke penzionerima uputili su premijerka i resorni ministar naglasivši da će Udruženje penzionera i njegovi članovi i dalje imati podršku Vlade BPK Goražde, posebno u periodu borbe protiv pandemije virusa COVID-19 što je učinjeno i u prethodnom periodu.

„Želimo im pružiti  podršku,  uz zahvalnost  na svemu onome što oni rade u cilju zastupanja interesa svojih članova. Ovo udruženje u potpunosti je opravdalo svoje postojanje, brinući se pojedinačno o svakom svom članu tokom cijele godine, a pogotovo u doba pandemije virusa COVID-19. Zajedno smo sa udruženjem omogućili da se tokom pandemije, u okviru Zakona o ublažavanju negativnih posljedica pandemije na kantonlanom nivou, pomogne penzionerima i Udruženju penzionera, a danas smo obećali da će se ta podrška nastaviti i  slijedeće godine, tako što ćemo u skladu sa našim finansijskim mogućnostima i dalje nastaviti pomagati ovo udruženje penzinera na području BPK Goražde“-prilikom posjete kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Tim povodom, predsjednik Udruženja penzionera Suljo Bekan uručio je zahvalnice najvjernijim prijateljima penzionera koji su proteklom periodu pružali nesebičnu podršku penzionerima, posebno ističući Vladu BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.