• OBJAVLJENO: 09.11.2020.
Covid-19 odnosi naše najbolje sugrađane
Na bolji svijet preselio prim. dr. Ferid Tutić

U vremenu kad svakodnevno do nas dopiru tužne vijesti o broju umrlih od virusa COVID- 19, vijest da je od ove bolesti, nažalost, preminuo i ugledni goraždanski doktor, pulmolog, prim. dr. Ferid Tutić posebno nas je potresla.

Nema tog Goraždanina a i šire, ko se bar jednom nije susreo ili koga nije liječio ovaj izuzetan doktor, stručnjak u svom poslu, ali prije svega dobar čovjek koji je uvijek imao riječi ohrabrenja za sve naše strahove od bolesti s kojom smo se suočavali.

Hrabar kao i cijela njegova porodica, bio je s nama kada nam je bilo najteže u ratnim i poslijeratnim danima, a ni u ovom ratu sa covidom nije želio biti po strani već je, iako je bio u zasluženoj penziji, svoje zdravlje i svoj život stavio na raspolaganje u borbi sa ovim zlom.

Nažalost, ovu bitku nije dobio.

Preselio je na bolji svijet tiho i dostojanstveno, onako kako je živio a naš grad, naš kanton ostao je bez još jednog dobrog, poštenog sugrađanina kojeg ćemo pamtiti kako po njegovoj izuzetnoj stručnosti, tako i po optimizmu i dobroti koju je širio svuda oko sebe i činio naš svijet bogatijim.

Našem dragom doktoru Tutiću želimo da mu Allah dž.š.podari lijepi džennet, a porodici sabur.

Izražavamo naše iskreno saučešće i porodicama svih naših sugrađana koji su zbog ove opake bolesti ostali bez svojih najdražih i pozivamo sve nas da u ovom teškom vremenu, kojem jednom mora doći kraj, ostanemo odgovorni.

Premijerka BPK Goražde Aida Obuća i ministri u Vladi

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.