• OBJAVLJENO: 24.11.2020.
Prigodnim sadržajima, uz poštivanje epidemioloških mjera, na području BPK Goražde obilježava se 25.novembar, Dan državnosti BiH
Centralna manifestacija obilježavanja- svečana akademija, 25.novembra u Velikoj sali Centra za kulturu Goražde

 

Program obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti BiH na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde započeo je u petak 20.11.2020.godine, učenjem hatma dove šehidima i hutbom u povodu obilježavanja ovog značajnog datuma u historiji BiH. Također, u povodu obilježavanja održan je i historijski čas o Danu državnosti BiH u svim osnovnim i srednjim školama na području BPK Goražde.

U okviru obilježavanja 25. novembra, Dana državnosti Bosne i Hercegovine danas je u Ustikolini upriličeno polaganje cvijeća na spomen obilježja- mjesto pogibije  prvih žrtava 1992.godina, „Šehidska kapija“  i partizansko spomen obilježje.

Cvijeće su položile delegacije Vlade BPK Goražde, općine Foča u FBiH te delegacije boračkih udruženja.

Program obilježavanja nastavlja se sutra polaganjem cvijeća na šehidsko mezarje i partizansko spomen obilježje u Kolijevkama, spomen obilježju pripadnicima MUP-a te spomen obilježju ubijenoj djeci, a centralna manifestacija obilježavanja je svečana akademija koja će se održati u Velikoj sali Centra za kulturu u Goraždu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.