• OBJAVLJENO: 22.12.2020.
Iz Skupštine BPK Goražde
Održana sjednica Komisije za budžet, finansije i administrativna pitanja Skupštine BPK Goražde

Komisija za budžet, finansije i administrativna pitanja Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala je svoju 24. sjednicu.

Na sjednici su razmatrani nacrti Budžeta i Zakona o izvršenju Budžeta BPK Goražde za 2021.godinu. Komisija svojim zaključkom predlaže Skupštini da utvrdi ove nacrte i uputi ih u proceduru javnih rasprava koje će se održati u sve tri lokalne zajednice u sastavu našeg kantona.

Razmatran je i Prijedlog Odluke o privremenom finansiranju BPK Goražde za period prva tri mjeseca naredne godine, te donesen zaključak u kojem se predlaže da Skupština o ovom prijedlogu na sjednici vodi raspravu.

Na sjednici, Komisija je razmatrala prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na izmjene i dopune Finansijskog plana JU Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2020. godinu, Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plana JU Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde za 2021. godinu i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izvršavanju Finansijskog plana JU „Služba za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde“ za 2021. godinu. Na prijedloge odluka Komisija nema primjedbi te svojim zaključkom predlaže Skupštini BPK Goražde da o istim vodi raspravu.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.