• OBJAVLJENO: 21.09.2011.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Podrška Programu sufinansiranja pripravničkog staža mladih osoba bez radnog iskustva „45+“

Na svojoj 26.redovnoj sjednici, koja je održana juče, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost na Program sufinansiranja pripravničkog staža mladih osoba bez radnog iskustva u 2011.godini, pod nazivom „45+“ Službe za zapošljavanje Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Kako je zaključeno, Vlada Bosansko-podrinjskog kantona će pod istim uslovima realizovati ovaj Program u slučaju da se prijavi više od 45 pripravnika, na način da će finansirati troškove Programa za dodatno prijavljene pripravnike.

Programom sufinansiranja pripravničkog staža mladih osoba bez radnog iskustva u 2011.godini „45+“, koji će se realizovati sredstvima kantonalne Službe za zapošljavanje u iznosu od 216.000 KM, planirano je sufinansiranje pripravničkog staža za 40 osoba visoke i 5 osoba više stručne spreme, u trajanju od 12 mjeseci, sa novčanom naknadom u iznosu od 400 KM mjesečno. Pored novčane naknade, Služba za zapošljavanje će osigurati i zdravstveno osiguranje za pripravnika, dok je poslodavac dužan osigurati pripravnika za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

Učešće u ovom programu mogu uzeti pravni subjekti i javne ustanove sa prostora Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, a neće se sufinansirati zapošljavanje za osobe čiji se prijem vrši posredstvom Agencije za državnu službu.

Cilj programa je omogućiti mladim nezaposlenim osobama da nakon završenog školovanja steknu radnu iskustvo i polože pripravničke i stručne ispite. Ukoliko broj zahtjeva poslodavaca koji žele pružiti mogućnost mladim osobama da steknu radno iskustvo bude iznad planiranog (45), ostatak će finansirati Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

 

 

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.