• OBJAVLJENO: 31.12.2020.
Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde i gradonačelnik Grada Goražde potpisali Ugovor o korištenju i namjenskom utrošku sredstava za rješavanje pitanja vodosnabdijevanja Grada Goražde
Bosansko-podrinjski kanton Goražde za iznosom od 312.000 KM sufinansira projekat Grada Goražde “Rekonstrukcija potisnog cjvovoda od fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik-I faza”

Ugovor o korištenju i namjenskom utrošku odobrenih sredstava na ime sufinansiranja prve faze projekta rekonstrukcije potisnog cjevovoda  od fabrike vode u Vitkovićima do rezervoara Rasadnik sa gradonačelnikom Grada Goražde Ernestom Imamovićem potpisala je danas premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća, a potpisivanju je prisustvovao i ministar za privredu Mensad Arnaut.

Za realizaciju ovog veoma značajnog ugovora izdvojena su namjenska sredstva od vodnih nakanada iz  budžeta BPK Goražde za 2020.godinu u iznosu od 312.000KM i biće doznačena nakon dostavljanja izvještaja o namjenskom utrošku Gradske uprave Grada Goražde.

„Radi se o jednom od najznačajnijih projekata za Grad Goražde, a i za BPK Goražde, za čiju implementaciju je BPK Goražde izdvojio  312.000 KM kako bi se konačno riješio ovaj gorući problem svih stanovnika Grada Goražde. Mi smo zaista ponosni što smo mogli pružiti finansijsku podršku ovom projektu i izdvojiti značajna sredstva, koja će se kontinuirano uplaćivati na račun Gradske uprave Grada Goražde po okončanim situacijama. Intencija je da se namjenski utroše sredstva, jer se radi o namjenskim sredstvima iz vodnih nakanada za 2020.godinu,  a u 2021. godini očekujemo da ćemo imati još  projekata koje ćemo zajednički realizirati u interesu svih građana kako Grada Goražde, tako BPK Goražde“-nakon potpisivanja, kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Doznačavanjem sredstava sa viših nivoa vlasti, prema riječima gradonačelnika Grada Goražde Ernesta Imamovića,biće okončana prva faza projekta, a potrebno je uraditi  drugu i treću fazu po projektnim aktivnostima što iziskuju vrijeme, kako bi se riješio kompletan problem potisnog cjvovoda u Gradu Goražde.

„Uz ova sredstva sa kantonalnog nivoa  i doznačena sredstva za federalnog nivoa, riješit ćemo prvu fazu projekta. BPK Goražde će vršiti doznaku finansijskih sredstva po urađenoj situaciji, a ne kako je to bilo u prošlosti da se prebaci kompletan iznos bez kontrole i uvida u direktno investiranje. Prema podacima, Grad Goražde je trenutno finansijski preopterećen, ali ćemo uz racionalizaciju troškova i nadam se, podršku BPK Goražde i FBiH, uspjeti isfinansirati osnovne obaveze koje smo obećali građanima“-ovom prilikom kazao je gradonačelnik Grada Goražde Ernest Imamović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.