• OBJAVLJENO: 24.09.2011.
Obilježen Dan općine Pale-Prača i oslobođenja Hrenovice

Danas je svečano obilježen Dan općine Pale-Prača, te ujedno i Dan oslobođenja Hrenovice. Centralna manifestacija je održana u Hrenovici, gdje su evocirane uspomene na dane iz perioda 92 -95., kojoj je prisustvovao i veliki broj bivših pripadnika VI Hrenovačkog bataljona koji je imao ključnu ulogu u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Naime, 27. septembra 1992. godine odlučnom akcijom boraca ovog bataljona Hrenovica je pripojena tadašnjoj slobodnoj teritoriji – istaknuto je između ostalog na historijskom satu.

Održana je svečana sjednica OV, na kojoj je prisutne o radu ovog Vijeća do sada izvjestio predsjedavajući Fuad Crnčalo, te su se građanima prigodnim govorima obratili načelnik općine Asim Zec, predsjedavajući Skupštine BPK Nazif Uruči i ministar za boračka pitanja BPK Dževad Adžem.

Ovoj ceremoniji prethodilo je polaganje cvijeća na šehitlucima i hajrovima podignutim u spomen na našu borbu za Bosnu i Hercegovinu, njenu državnost i teritorijalni integritet, te je učenjem fatihe odana dužna počast braniteljima Bosne i Hercegovine koji su svoje živote utkali u ideje za koje su se do kraja i borili.

 

Preuzeto sa portala općine Pale-Prača

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.