• OBJAVLJENO: 18.02.2021.
Pedagoški zavod BPK Goražde
Održan online trening ‘’Socijalna inkluzija i inkluzivno obrazovanje’’

U organizaciji Pedagoškog zavoda BPK Goražde danas je  održan prvi u nizu online treninga o temi ”Socijalna inkluzija i inkluzivno obrazovanje”, u kojem su učešće uzeli direktori, nastavnici i stručni saradnici srednje stručne i tehničke škole Džemal Bijedić“ i „Hasib Hadžović“ iz Goražda.  U narednom periodu u planu je održavanje više  online treninga u kojem bi prema procjenama trebalo uzeti učešće više od 40 predstavnika ovih škola , kako bi imali priliku upoznati se sa osnovnim terminološkim odredbama u oblasti socijalne inkluzije i inkluzivnog obrazovanja, kao i  zakonskim  okvirom za razvoj inkluzivnog obrazovanja u BiH.

Ujedno, online trening je bio prilika za učesnike i učesnice da razmijene iskustva i primjere iz prakse. Nakon prvog odnosno bazičnog modula treninga, učesnici i učesnice nastavljaju sa učešćem na modulima koji se odnose na socijalnu inkluziju.

Online trening ”Socijalna inkluzija i inkluzivno obrazovanje” je aktivnost, koja se sprovodi u okviru projekta „Stručno obrazovanje u BiH“, kojeg implementira Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH u ime Njemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ)  i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.