• OBJAVLJENO: 23.03.2021.
Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde održala 28. vanrednu sjednicu
Kantonalnoj bolnici Goražde naređeno da formira timove, a domovima zdravlja u Goraždu i Ustikolini da preraspodjele zdravstvene radnike za rad u izolatoriju

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 28.vanrednoj sjednici razmatrala je zaključke Kriznog štaba Ministarstva za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice sa jutrošnjeg zasjedanja.

S obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u vezi pojave i širenja novog koronavirusa i visoku incindencu oboljevanja, kao i smrtnih slučajeva na području BPK Goražde, Vlada je prihvatila zaključak Kriznog štaba te izdala naredbu kojom je naložila JZU Kantonalna bolnica Goražde da formira timove koji će raditi u izolatoriju „Đački dom“.

Domu zdravlja „dr.Isak Samokovlija“ Goražde i Domu zdravlja „Ustikolina“ naloženo je da izvrše preraspodjelu zdravstvenih radnika za ispomoć Kantonalnoj bolnici Goražde za potrebe rada izolatorija na način da Dom zdravlja „Ustikolina „ izvrši preraspodjelu jednog doktora i jednog medicinskog radnika, a Dom zdravlja „dr.Isak Samokovlija“ Goražde jednog doktora i tri medicinska radnika, dok će Kantonalna bolnica Goražde obezbijediti ostali neophodni medicinski kadar.

Doktorica Aldijana Begović ispred Kantonalne bolnice određena je da bude koordinator za rad i funkcionisanje izolatorija u „Đačkom domu“.

Rok važenja ove naredbe je 14 dana i mijenjaće se u skladu sa epidemiološkom situacijom.

U nastavku sjednice, Vlada je preporučila Domu zdravlja „dr.Isak Samokovlija“ iz Goražda da razmotri mogućnost otvaranja još jedne Covid ambulante pri Domu zdravlja.

Od inspekcijskih organa zatraženo je da izvrše pojačan nadzor rada sportskih kladionica na području BPK Goražde te da Vladi dostavljaju redovne izvještaje o provedenim aktivnostima na praćenju provođenja epidemioloških mjera od strane svih privrednih subjekata na području Kantona.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.