• OBJAVLJENO: 25.03.2021.
Kantonalna Uprava za inspekcijske poslove BPK
Pojačan rad inspekcije

Uprava za inspekcijske poslove Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde, u skladu sa naredbama kantonalne Vlade vrši pojačane kontrole poštivanja mjera i preporuka kriznih štabova.

Prema riječima direktora Uprave Emka Rizvanovića, rezulatima kontrola izvršenih u proteklih deset dana, može se biti zadovoljno.

”  Samo u posljednjih sedam dana izvršeno je 320 inspekcijskih nadzora kod isto toliko subjekata i stanjem na terenu možemo biti zadovoljni. Ima pojedinačnih slučajeva gdje se mjere ne poštuju u potpunosti, tako da smo imali desetak usmenih upozorenja i otklanjanje nedostataka u prisustvu inspektora. Samo u jednom slučaju poduzete su represivne mjere zbog kršenja naredbi kriznog štaba” – kazao je Rizvanović.

Dodao je da se kontrole realizuju maksimalnim angažmanom inspektora.

” Obavljanje kontrola u ovom obimu je mimo svih normi i uz maskimalan angažman svih inspektora, a posebno sanitarne inspekcije gdje imamo samo jednog inspektora i jednog po ovlaštenju i oni dnevno izvrše najmanje 100 inspekcijskih kontrola, a svi inspektori rade u dvije smjene” – naglasio je on.

Rizvanović je napomenuo da su ekipe inspektora angažovane i tokom vikenda te da će  pojačan nadzor biti  nastavljen sve dok to situacija bude zahtijevala.

” Ne možemo biti sasvim zadovoljni a primjera radi jučer smo izvršili 16 kontrola u isto toliko kladionica u Goraždu. Broj lica u prostoriji je bio manji od dozvoljenog ali kada je u pitanju nošenje zaštitnih maski, u momentu kontrole lica su iste imala, ali ih nisu propisno koristila. Maske moraju prekriti nos i lice da bismo imali rezulate u suzbijanju širenja koronavirusa, a ne zbog inspekcije” – naglasio je direktor Uprave za inspekcijske poslove BPK Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.