• OBJAVLJENO: 20.11.2005.
O implementaciji Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica razgovarano i sa “zlatnim ljiljanima” BPK-a Goražde

Nema bitnijih primjedbi na implementaciju kantonalnog zakona

U organizaciji Ministarstva za boračka pitanja i resorne ministrice Nermane Sofović 17.11.2005.godine održan je još jedan sastanak najviših predstavnika zakonodavne i izvršne vlasti sa predstavnicima boračkih udruženja na kojem je razgovarano o implementaciji kantonalnog Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica.
Sastanku su ovog puta, pored Premijera i predsjedavajućeg Skupštine kantona Salka Obhođaša i dr. Alije Begovića, prisustvovali članovi Predsjedništva Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan”, predvođeni predsjednikom Udruženja Rizom Dacićem.
“Zlatnim ljiljanima” upućene su čestitke u povodu donošenja federalnog zakona o ovoj boračkoj populaciji, čijim je usvajanjem, kako je istaknuto, “zlatnim ljiljanima” priznat status kakav su odavno zaslužili. Ono što predstoji jeste da se neke odredbe kantonalnog Zakona o dopunskim pravima boraca usklade sa ovim zakonom. Inače, kad je riječ o implementaciji kantonalnog zakona, predsjednik Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” BPK-a Goražde Rizo Dacić, naglasio je kako su, kad je riječ o ovoj boračkoj populaciji, usvojeni svi podzakonski akti koji su u nadležnosti kantona, za razliku od nekih podzakonskih akata u nadležnosti općina. On je istakao dosadašnju dobru saradnju ovog udruženja sa Ministarstvom za boračka pitanja i Vladom kantona i zahvalio se Premijeru Obhođašu i ministrici Sofović na pomoći i na podršci u radu, a posebno prilikom organizacije ovogodišnjeg druženja “zlatnih ljiljana” iz svih dijelova Federacije BiH u Goraždu.
Do kraja sastanka razgovarano je i o stambenoj problematici, finansijskoj pomoći u radu ovog udruženja, otkupu podkrovnih stanova, kriterijima za dodjelu stanova u boračkoj zgradi čija izgradnja je pri kraju, kao i o planovima Saveza dobitnika najvećeg ratnog priznanja “Zlatni ljiljan” BPK- a Goražde za narednu godinu.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2022. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.