• OBJAVLJENO: 13.04.2021.
Iz Skupštine BPK Goražde
Održana sjednica Ustavne i zakonodavno-pravne komisije Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 15. redovnoj sjednici održanoj danas, razmatrala je materijale za 15. redovnu sjednicu Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Osim prijedloga Strategije razvoja BPK Goražde za period 2021-2027.godina, razmatrano je nekoliko prijedloga  zakona koji će se naći na sjednici Skupštine. Razmatran je prijedlog Zakona o priznavanju inostranih visokoškolskih kvalifikacija, prijedlog Zakona o izvršenju sankcija u BPK Goražde te prijedlog Zakona o boravišnoj taksi BPK Goražde. Nakon razmatanja, Komisija je mišljenja da postoji potreba za donošenjem ovih važnih dokumenata te svojim zaključkom predlaže Skupštini da o ovim prijedlozima vodi raspravu.

Na današnjoj sjednici razmatran je prijedlog Odluke o utvrđivnju prava na zdravstveno osiguranje lica koja nisu osigurana po drugom osnovu u BPK Goražde za 2021.godinu, prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izmjenama i dopunama Statuta JZU „Kantonalna bolnica“ Goražde te prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o utvrđivanju „Kalendara obilježavanja značajnih događaja, datuma i ličnosti iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. godina“.

Svojim zaključkom Komisija predlaži Skupštini da donese ove odluke.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.