• OBJAVLJENO: 19.04.2021.
Zasjedao Organizacioni odbor za obilježavanje značajnih događaja, datuma i ličnosti u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine
Obaveza svih nas je da se prisjećamo dana otpora i obilježavamo ih na dostojanstven način

Organizacioni odbor  za obilježavanje značajnih  događaja, datuma i ličnosti u Odbrambeno-oslobodilačkom ratu 1992-1995. godine, na sastanku održanom danas, usaglasio je Program obilježavanja manifestacije „ Dani otpora“ u BPK Goražde.

Iako je obaveza svih nas da se prisjećamo dana otpora i obilježavavamo ih na dostojanstven način, zbog situacije izazvane pandemijom virusa COVID-19 i ove godine obilježavanje ovih značajnih datuma bit će na skroman način, bez većih okupljanja, u skladu sa naredbama kriznih štabova. Predviđeno je polaganje cvijeća na šehidska mezarja i emitovanje prigodnih dokumentarnih filmova i emisija u programu RTV BPK Goražde, posvećnih herojskoj odbrani ovih prostora.

Također, programom je predviđeno održavanje manifestacije „Zaimov do, da se pamti 2021“ i „Dan 1. drinske brigade“, koja će se upriličiti u organizaciji Udruženja za očuvanje lika i djela Zaima Imamovića i saboraca te Koordinacije boračkih udruženja.

Kako je istaknuto, bez obzira na problematiku s kojom se susrećemo u borbi protiv virusa,  nikad ne smijemo zaboraviti 4.maj i herojsku odbranu našeg grada, zahvaljujući kojoj su Goražde i njegova slobodna teritorija ostali jedini nepokoreni grad na Drini.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.