• OBJAVLJENO: 20.04.2021.
Ministarstvo za privredu BPK Goražde
Odabran izvođač za izradu šumskoprivredne osnove za privatne šume na području BPK Goražde, slijedi potpisivanje ugovora

Vlada Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala je saglasnost premijeru  za potpisivanje Ugovora o pružanju usluga izrade šumskoprivredne osnove za privatne šume i šumska zemljišta na području BPK-a Goražde (Grad Goražde, Općina Foča FBiH i Pale FBiH).

Riječ je o vrlo važnom dokumentu, jer prema riječima ministra za privredu Mensada Arnauta, njegov nedostatak u 2020.godini ugrozio je poslovanje ne samo JP „Bosansko-podrinjske šume“ BPK Goražde, već i sve one građane koji imaju privatne šume, iz razloga što nisu mogli raspolagati svojom imovinom.

„Izrada šumskoprivredne osnove bila je pod znakom pitanja zbog problema sa tenderskim procedurama koje traju nešto duže, tako da u  2020.godini nismo imali plan i program sječe.   Proces je  doveden u pitanje nakon prestanka važenja ranije šumskoprivredne osnove koja se donosi na destogodišnjem nivou i u 2020. godini, njegovo važenje je isteklo,  a izrada nove bila je na čekanju zbog procedura javnih nabavki, iako je na vrijeme pokrenut proces“-ističe ministar za privredu BPK Goražde Mensad Arnaut.

Ugovor o pružanju usluga čija je vrijednost 181.174KM bit će potpisan sa odabranim ponuđačem „Šuma Plan“ d.o.o. iz Banja Luke.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.