• OBJAVLJENO: 14.07.2017.
Uprava policije informacija za period 13/14.07.2017.godine.

Dana 13.07.2017.godine u 09,00 sati u dežurnoj  službi policijske stanice Goražde obratio se V.A., nastanjen u mjestu Ilovača, općina Goražde i prijavio da je krećući se sa putničkim motornim vozilom marke “Golf  A3” putnom komunikacijom Brzača-Ilovača, gdje mu je tom prilikom jedno grlo krupne stoke vlasništvo, C.E., udarilo u pomenuto vozilo i isto oštetilo. Policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde izašli su na lice mjesta i izvršili uviđaj. Dalji rad na događaju je u toku.

Dana 13.07.2017.godine u 12,40 sati dežurnoj službi policijske stanice Ustikolina obratio se uposlenik Kantonalne uprave za šumarstvo i prijavio bespravnu sječu bukovog drveta bruto mase oko 10  m3 u mjestu Kolunsko Brdo, općina Foča u FBiH. Na lice mjesta zajedno sa uposlenikom Kantonalne uprave za šumarstvo izašao je istražitelj policijske stanice Ustikolina koji je  izvršio uviđaj, kojom prilikom je utvrđeno  da je sa lica mjesta odveženo  10  m3 bukovog drveta, a da je na licu mjesta ostalo 18 m3  bukovog drveta. Dalji rad na događaju u toku.

Dana 13.07.2017.godine u 14,50 sati u ulici 31.Drinske brigade u Goraždu dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su utvrdili da su u nezgodi učestvovali K.I., nastanjen u Goraždu i jedno maloljetno lice nastanjeno u Goraždu, koji je upravljao motociklom marke “Yamasaki”. Gore navedeno maloljetno lice prevezeno je  u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde kojom prilikom se dežurni ljekar nije izjasnio o stepenu povreda . Uviđaj na licu mjesta izvršen od strane policijskih službenika, a protiv maloljetnog lica  bit će podnešena prekršajna prijava iz oblasti  Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BIH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.