• OBJAVLJENO: 07.09.2017.
Uprava policije informacija za period 06/07.09.2017.godine.

Dana 06.09.2017.godine u 15,15 sati u ulici 22.Maj u Goraždu, dogodila se saobraćajna nezgoda. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su  utvrdili da su u nezgodi učestvovali H.R.nastanjena u Goraždu, koja je upravljala putničkim motornim vozilom marke “Golf” i G.V., nastanjen u Goraždu, koji je upravljao motociklom marke “Honda”, koji je zadobio tjelesne povrede, a istom je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde. Nakon ukazane ljekarske pomoći dežurni ljekar se izjasnio da se kod lica G.V., radi o lakšim tjelesnim povredama , te da će isti biti zadržan u  Kantonalnoj bolnici Goražde na daljem promatranju. Protiv H.R., naknadno će biti poduzete  Zakonom predviđene mjere i radnje.

Dana 06.09.2017.godine u 16,00 sati u ulici Ibrahima Čelika u Goraždu, službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su kod lica B.Dž., nastanjenom u Goraždu pronašli  jedno PVC pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije  koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Lice B.Dž., pozvan u službene prostorije MUP-a BPK Goražde, gdje je nad istim zavedena  kriminalističke obrada. Upoznat je i dežurni Kantonalni tužilac koji je djelo kvalifikovao kao krivično djelo iz  čl.239 st.3 KZ F BiH “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”.

Dana 06.09.2017.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK Goražde su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu uputili izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti” iz člana 359. stav 1. KZ F BiH ,protiv osumnjičenih: R.E.,  Č.E.,  i H.K., iz  Goražda


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.