• OBJAVLJENO: 27.09.2017.
Uprava policije informacija za period 26/27.09.2017.godine.

Dana 26.09.2017.godine službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde, su Kantonalnom tužilaštvu u Goraždu dostavili Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu “Teška tjelesna ozljeda” iz člana 172.  KZ FBiH, protiv osumnjičenog H.S., iz Goražda.

Dana 26.09.2017.godine u 15,15 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratila se D.E., nastanjena u naselju Vitkovići i prijavila lice Dž.M., iz Vitkovića, da je u haustoru zgrade udarila otvorenom šakom u glavu u predjelu lica njenu maloljetnu kćerku. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su ispitali navode prijave, te licu Dž.M., uručili  prekršajni nalog iz oblasti Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira,  zbog fizičkog napada na drugo lice.

Dana 26.09.2017.godine u 19,45 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde prijavljeno je da u jednoj sportskoj kladionici u ul.F.Dizdarevića u Gradu Goraždu ima problema. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde, koji su  ispitali navode prijave i utvrdili da je u kladionici  nakon vike i galame, te upućivanja psovki uposlenici kladionice, došlo do razbijanja portala. Lica H.N., i Č.N.,  iz Goražda  pozvani su do službenih prostorija MUP-a BPK Goražde  gdje je izvršeno alkotestiranje i utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu kod H.N., 1,70 g/kg, a kod Č.N., 1,72 g/kg, te su isti lišeni slobode i smješteni u prostorije za zadržavanje u Policijskoj upravi Goražde. Protiv gore navedenih lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.