• OBJAVLJENO: 02.10.2017.
Uprava policije informacija za period od 29.09. do 02.10.2017.godine.

Dana 29.09.2017.godine u 11,20 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde  obratio se čuvar šuma KUŠ-a BPK Goražde i prijavio da je u mjestu Rašković Potok, izvršena bespravna sječa 3,99 m3 drveta. Na lice mjesta izašli su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su izvršili uviđaj. Rad na pronalasku počinilaca i kvalifikaciji djela je u toku.

Dana 30.09.2017.godine u 17,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se uposlenik Profesionalne vatrogasne jedinice Goražde i prijavio da su izašli u mjesto Rasadnik, Grad Goražde i da gase požar koji je zahvatio jednu šupu, te da su pored šupe pronašli jedno lice u besvjesnom stanju. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policje MUP-a BPK Goražde koji su potvrdili navode prijave i obavijestili da su pored šupe pronašli lice P.A., iz Goražda kojem je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru kantonalne bolnice Goražde, gdje isti nije imao povreda već je došlo do gubljenja svijesti zbog udisaja dima, te je isti otpustan kući. Uviđaj je izvršen od strane službenika Sektora kriminalističke policije i protivpožarnog inspektora MUP-a BPK Goražde. Rad na gore navedenom događaju je u toku.

Dana 30.09.2017.godine u 21,20 sati u ul.Z.Imamovića u Gradu Goraždu, došlo do narušavanje javnog reda i mira tučom između više lica. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK Goražde koji su  zatekli dva maloljetna lica iz  iz Goražda i iste pozvali do službenih prostorija MUP-a BPK Goražde, kao i njihove staratelje. Rad na gore navedenom događaju i kvalifikaciji istog je u toku.

Dana 01.10.2017.godine u  19,55 sati u u mjestu Cvilin općina Foča F BiH policijski službenici policijske stanice Ustikolina prilikom zaustavljanja putničkog motornog vozila marke „Wokswagen transporter „ kojim je upravljao vozač M.E., nastanjen u Foča FBiH gdje je isti u vozilu prevozio 1,03 m3 hrastovog ogrevnog drveta bez odgovarajuće dokumentacije. Protiv gore navedenog lica bit će preduzete Zakonom predviđene mjere i radnje.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2018. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.