• OBJAVLJENO: 09.10.2018.
Uprava policije informacija za period 08/09.10.2018. godine

Dana 08.10.2018.godine  U vremenu od 07,35 do 08,35 sati policijski službenici Federalne uprave policije uz asistenciju  policijskih službenika Sektora kriminalističke policije K MUP-a Goražde i  Policijske stanice Goražde, a  na osnovu  Naredbe Općinskog suda Sarajevo, izvršili su pretres porodične kuće vlasništvo A.S., u Gradu Goražde, a koju koristi njegov sin A.A.. Prilikom pretresa nisu pronađeni predmeti vezani za pretres, a od lica A.A. izuzet njegov mobilni telefon. Lice A.A. u 08,40 sati lišen slobode od strane policijskih službenika Federalne uprave policije. Upoznat dežurni Kantonalni tužilac. Dalji rad preuzeli službenici Federalne uprave policije.

Osjetljivi neiskorišteni glasački materijal, uz policijsku pratnju, bezbjedno je preuzet sa područja BPK-a: u 10,30 sati iz zgrade općine Foča u F BiH, u 12,35 sati iz zgrade gradske uprave Grada Goražda  i u 16,15  sati iz zgrade općine Pale u F BiH, te se uputio do krajnjeg odredišta Istočne Ilidže, odnosno skladišta CIK-a BiH.

U 18,25 sati dežurnoj službi PS Goražde prijavljeno je da H.S., u Grad Goražde, na kućnoj adresi  ima problema sa licem S.M., koja pokušava da je fizički napadne. Na lice mjesta izašla je patrola policije Policijske stanice Goražde koja je ispitala navode prijave, do prostorija Policijske stanice pozvala S.M., nastanjena u Goraždu, te istoj uručili prekršajni nalog iz oblasti ZoPPJRM-a zbog drskog ponašanja.

U 19,35 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde obratio se dežurni iz Urgentnog centra Kantonalne bolnice Goražde i prijavio da je u Urgentni centarr dovezeno jedno lice koje je učestvovalo u saobraćajnoj nezgodi. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja, koja je obavjestila da je lice P.E., nastanjen u Grad Goražde, izjavio da je upravljao t/m/v marke “Tojota hilux”, te sletio sa kolovoza u mjestu Jezero-Ilovača, Grad Goražde, isti je alkotestiran i utvrđeno prisustvo alkohola u visini od 1,29 g/kg, a dežurni ljekar je konstatovao da lice nema vidnih povreda, ali da se žali na bol u glavi. Uviđaj na licu mjesta izvršila je patrola policije Policijske stanice za kontrolu i regulisanje saobraćaja. Protiv vozača P.E. podnešena je prekršajna prijava iz oblasti ZOOBS-a na putevima u BiH, upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, bez položenog vozačkog ispita i neprilagođena brzina.

U 21,30 sati dežurnoj službi Policijske stanice Goražde putem telefona obratio se Z.A., iz Goražda i prijavio požar na njegovoj staroj kući, u mjestu Gornja Brda, Grad Goražde. Na lice mjesta upućena je patrola policije Policijske stanice Goražde i vozila Profesionalne vatrogasne jedinice, te upoznat uposlenik elektrodistribucije koji je izašao na lice mjesta. Požar je lokalizovan u 00,30 sati, dok je pomenuti objekat u potpunosti izgorio. Patrola policije obavjestila da je stara kuća imala električni priključak, da se nije koristila za stanovanje i da je vlasnik u istu ostavljao razne potrepštine i alat.  Lice mjesta obezbijedila je patrola policije Policijske stanice Goražde, a uviđajne radnje će se izvršiti tokom jutarnjih sati.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.