• OBJAVLJENO: 23.07.2019.
Uprava policije informacija za period 22/23.07.2019.godine.

Dana 22.07.2019.godine u 08,35 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde, obratio se uposlenik “Okac” d.o.o. Goražde i prijavio da je iz radne mašine otuđeno oko 70 litara pogonskog goriva-nafte, koja je bila parkirana na gradilištu u ul.1.Drinske brigade – Grad Goražde. Na lice mjesta upućeni su policijski službenici Uprave policije MUP-a BPK-a Goražde koji su ispitali  navode prijave i izvršili uviđaj. Rad na pronalasku počinioca i dokumentovanju navedenog događaja je u toku.

Dana 22.07.2019.godine u 12,00 sati dežurnoj službi policijske stanice Goražde obratio se Š.N., nastanjen u selu Ratkovići – Grad Goražde i prijavio da se u ul.31.Drinske brigade – Grad Goražde, kretao svojim vozilom, kojom prilikom mu je lice R.Š., iz Goražda vozilom prepriječio put, otvorio prozor svog vozila i upućivao psovke i prijetnje. Po navedenoj prijavi postupala je patrola policije koja je ispitala navode prijave te gore navedena lica pozvala da službenih prostorija MUP-a. Rad na navedenom događju je u toku.

Dana 22.07.2019.godine u 13,00 sati ul.M.Tita – Grad Goražde dogodila se saobraćajna nezgoda sa materijalnom štetom, bez povrijeđenih lica. Na lice mjesta upućena je patrola policije koja je izvršila uviđaj nezgode i utvrdila da su u istoj učestvovali F.E., iz Goražda, M.M., i  B.Đ., iz Novog Sada-R.Srbija. Zbog počinjenog prekršaja vozaču F.E., uručen  je prekršajni nalog iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.