• OBJAVLJENO: 09.08.2019.
Uprava policije informacija za period 08./09.08.2019. godine.

Dana 08.08.2019.godine u 10,00 sati patrola policije PS za KRS  Goražde je obavjestila da su u ul.Halida Hubjera, Grad Goražde, prilikom kontrole t/m/v “Ford Tranzit”, reg. br. K27-M-001, kojim je upravljao S. P. iz Višegrada, i tom prilikom ustanovili da se u vozilu nalazi 20 komada sitne stoke (ovaca),  bez potrebne dokumentacije. Obavješteni službenici Kantonalne inspekcije BPK-a Goražde, koji su izašli na lice mjesta i preuzeli dalji rad.

 

Dana 08.08.2019.godine u 20,40 sati dežurnoj službi PS Goražde obratio se H. N., nastanjen u Goraždu  i prijavio da ga je u UO “Bosna” u naselju Vitkovići fizički napao konobar navedenog objekta kojom prilikom mu je nožem nanio povrede. Na lice mjesta upućena patrola policije PS za KRS Goražde koji su ispitali navode prijave i ustanovili da je u navedenom ugostiteljskom objektu nakon kraće rasprave H. N. fizički napao K. M. /konobara/, koji je u cilju odbrane sa šanka uzeo kuhinjski nož, te prilikom naguravanja povrijedio H. N. Ovom prilikom H. N. zadobio dvije površinske rasjekotine u predjelu grudi, jednu površinsku rasjekotinu u predjelu lijeve plećke i jednu ogrenotinu ispod stomaka. Navedene povrede ustanovljene u UC Kantonalne bolnice Goražde gdje se dežurni ljeka izjasnio da rasjekotine ne podliježu šivenju.  K. M. zadobio vidne povrede lijeve podlaktice i vidu ogrebotine i crvenila lijevog obraza, isti je odbio ljekarsku pomoć. Alkotestiranjem H. N. ustanovljeno prisustvo 1,06 g/kg alkohola u organizmu, a kod K. M. nije bilo prisustva alkohola u organizmu. Rad na dokumentovanju događaja je u toku.

 

Dana 08.08.2019.godine u 22,00 sata dežurnoj službi PS Goražde prijavljena je saobraćajna nezgoda u ul.Kulina Bana, Grad Goražde u kojoj je učestvovalo jedno vozilo. Uviđaj izvršila patrola policije PS za KRS Goražde i obavjestila da se radi o saobraćajnoj nezgodi sa materijalnom štetom bez povrijeđenih lica u kojoj je Š. M. iz Goražda , upravljajući p/m/v marke “Audi A3” reg.br.A87-E-793, pod dejstvom alkohola 1,85 g/kg i usled neprilagođene brzine ostvario kontakt sa ivičnjakom, oštetivši svoje vozilo kao i navedeni ivičnjak. U 23,30 sati Š. M. lišen slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola i smješten u prostorije za zadržavanje PU Goražde, te istom uručen prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz oblasti ZoOBS-a na putevima u BiH.


webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2020. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.