• OBJAVLJENO: 06.07.2021.
Ministar za boračka pitanja u Vladi BPK Goražde Edin Aganović
Potpisan Ugovor o pružanju usluga prijevoza vojnih invalida i članova porodica šehida/poginulih boraca s prostora BPK Goražde

Nakon okončanog postupka javne nabavke,  ministar za boračka pitanja Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Aganović i  direktor firme ATTP „Centroprevoz“ d.o.o. Haris Ražanica potpisali su danas Ugovor o pružanju usluga prijevoza vojnih invalida i članova porodica šehida/poginulih boraca s prostora BPK Goražde.

Ugovor je potpisan na period od godinu dana, a njegovim potpisivanjem stekli su se uslovi za nesmetan cestovni prijevoz korisnika na registrovanim općinskim, kantonalnim i međunarodnim linijama. Prema procjenama, usluge prijevoza okvirno bi koristilo oko 55 korisnika boračko- invalidske zaštite.

Korisnici će koristiti prijevoz samo uz uredno izdatu iskaznicu  koju izdaje prijevoznik na zahtjev općinske službe za boračko- invalidsku zaštitu kod koje je ostvareno pravo  te  godišnji kupon koji su na traženje vozača ili drugog službenog lica dužni pokazati.  Iskaznica bi trebala glasiti na ime korisnika uz prateću fotografiju, tako da je ne mogu koristiti drugi članovi porodice niti stalni uposlenici i redovni učenici.

Cijena godišnjeg kupona uz iskaznicu sa uračunatim PDV-om iznosi 256,23KM koji sufinansira Ministarstvo za boračka pitanja u procentu od 90 posto, dok 10 posto sufinansira korisnik prijevoza.

Za usluge prijevoza vojnih invalida i članova porodica šehida/poginulih boraca s prostora BPK-a Goražde u 2021/2022. godini bit će izdvojeno 12.000 KM.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.