• OBJAVLJENO: 13.10.2021.
Sa ekonomskog koda - Tekući transferi drugim nivoima vlasti
Vlada BPK Goražde podržala projekat sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture u nadležnosti  Grada Goražde

Premijerka Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Aida Obuća potpisala je danas sa gradonačelnikom Goražda Ernestom Imamovićem i  Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava za realizaciju projekta „Sanacija lokalnih puteva na području Grada Goražde”.

Radi se o projektima sanacije i rekonstrukcije putne infrastrukture u nadležnosti Grada Goražde, u mjesnim zajednicama Goražde I i Goražde III  te mjesnim zajednicama Rešetnica i Berič, čija je vrijednost 78.000 KM,  a za sufinansiranje tih projekata Vlada BPK Goražde je iz svog budžeta izdvojila iznos od  55.500 KM.

„Ukoliko iz Grada Goražde i dalje budu pokazivali zainteresovanost za podršku koja se odnosi na rekonstrukciju i asfaltiranje putnih pravaca, mi ćemo u skladu s našim finansijskim mogućnostima i odgovoriti kako u ovoj godini, tako i u toku 2022. godine. Nadam se da ćemo udruživanjem sredstava sa nivoa Gradske uprave i sredstava Vlade BPK Goražde uspjeti  popraviti kompletnu  infrastrukturu na teritoriji cijelog Grada Goražde, što je u interesu svih građana“-kazala je premijerka BPK Goražde Aida Obuća.

Kako je ovom prilikom kazao gradonačelnik Grada Goražde, u narednom periodu u planu je realizacija projekta sanacije puteva u užem gradskom jezgru.

„U narednom periodu ćemo apliciratii s projektima vezanim za uže gradsko jezgro što je izuzetno važno za naše građane, ali samo uz izuzetnu saradnju Vlade FBiH, Kantona i Grada jedino je moguće pružiti bolje uslove za život  građanima koji žive u ovom kantonu“-kazao je gradonačelnik Imamović.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2021. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.