• OBJAVLJENO: 27.12.2021.
Zasjedala Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Razmatrani materijali za 22.redovnu sjednicu Skupštine BPK Goražde

Ustavna i zakonodavno-pravna komisija Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona Goražde na 23. redovnoj sjednici održanoj danas razamtrala je nekoliko prijedloga zakona i odluka koje će prema dnevnom redu  biti predmet razmatranja na 22. redovnoj sjednici Skupštine BPK Goražde.

Osim prijedloga Budžeta i Zakona o izvršenju budžeta za 2022. godinu,  razmatran  je i Prijedlog Zakona o plaćama i naknadama u organima vlasti BPK Goražde, prijedlog Zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Kantonalnoj upravi za ciivlnu zaštitu BPK Goražde koji bi se trebao razmatrati po skraćenom postupku.

Na sjednici su razmatrani i prijedlozi  Odluka o davanju saglasnosti  na Finansijski plan i Prijedlozi odluka o izvršavanju   Finansijskog plana za 2022.godinu JU „Zavod zdravstvenog osiguranja BPK Goražde“ i JU „Služba za zapošljavanje BPK Goražde“ te prijedlog Odluke o zajedničkom izvršavanju nadležnosti sa Federacijom BiH u okviru sveukupne reforme javne uprave.

Na pomenute prijedloge Komisija nije imala  primjedbi te svojim zaključkom predlaže Skupštini da svojom odlukom donese ova dokumenta.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.