• OBJAVLJENO: 28.12.2021.
Uprava policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Policijski službenici Uprave policije realizuju društveno -odgovornu kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!”

Uprava policije Ministarstva za unutrašnje poslove Bosansko-podrinjskog kantona Goražde svojim aktivnostima danas, 28.12.2021. godine realizuje društveno -odgovornu kampanju “Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!”. Kampanja se realizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR), a sprovode je policijski službenici Uprave policije.

Kampanja ima dvojak cilj i to:

  • da podigne svjest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i
  • da promoviše odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tokom trajanja kampanje policijski službenici će na području našeg Kantona dijeliti promotivni materijal građanima s ključnim porukama kampanje:

  • neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana,
  • pucanje iz vatrenog oružja može nenamjerno prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

Istraživanja pokazuju da se tragedije i nesreće, uslijed upotrebe vatrenog oružja, često dešavaju u vrijeme proslava. Stoga Uprava policije MUP-a BPK-a apeluje na građane  Bosansko-podrinjskog kantona Goražde da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda kako najradosniji trenuci i praznične proslave ne bi završile sa tragičnim posljedicama.

Ujedno, koristimo priliku da svim građanima našeg Kantona zaželimo sretnu i uspješnu Novu godinu- stoji na kraju saopćenja Uprave policije MUP-a BPK Goražde.

 

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.