• OBJAVLJENO: 13.03.2006.
Pokrenuta incijativa za okupljanje ljekara i zdravstvenih radnika

Otrgnuti od zaborava sjećanje na „ljude u bijelom“!
Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Nazif Uruči, predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde dr. Alija Begović, načelnik Općine Goražde profesor Mustafa Kurtović, ministar za socijalnu politiku, zdravstvo, raseljena lica i izbjeglice Muhamed Hadžić, goraždanski muftija Hamed ef. Efendić, te direktori Kantonalne bolnice i Doma zdravlja „dr.Isak Samokovlija“ Goražde Fadil Jahić i Ferid Tutić održali su 13.03.2006.godine sastanak s ciljem pokretanja incijative za zajedničko okupljanje u Goraždu ljekara i zdravstvenih radnika koji su u proteklom periodu, a naročito u onom ratnom, dali ogroman doprinos u spašavanju života i liječenju stanovnika Goražda i tadašnjeg goraždanskog Okruga.

Incijativu Premijera Uručija za ovakvo okupljanje prihvatili su svi učesnici ovog sastanka ukazavši još jednom na ogromnu ulogu „ljudi u bijelom“, kako iz ovog grada, tako i iz cijele BiH i svijeta, kao i svih onih koji su putem humanitarnih i zdravstvenih organizacija, direktno ili indirektno pomogli Goraždanima u borbi za opstanak na ovim prostorima.
Nakon više iznesenih prijedloga, dogovoreno je da se ova manifestacija održi u mjesecu maju u sklopu obilježavanja „Dana otpora“, te da se nakon izrade jedinstvenog spiska zvanica ovaj incijativni odbor još jednom sastane, kako bi se utvrdio tačan datum i sadržaj manifestacije kojom se na dostojan način želi odati priznanje i zahvalnost ljekarima i zdravstvenim radnicima čiji je neizmjeran angažman obilježio jedan veoma bitan period u istoriji ovog grada i Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.