• OBJAVLJENO: 27.09.2022.
U okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje Faza II (LEP II)"
PREZENTOVANE MOGUĆNOSTI STRUČNOG USAVRŠAVANJA NEZAPOSLENIH OSOBA ZA ZANIMANJA ‘’MAŠINBRAVAR’’ I ‘’ZAVARIVAČ’

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje BPK Goražde danas je u Goraždu u prostorijama Biznis centra  organizovalo press konferenciju na kojoj su prezentovane mogućnosti stručnog usavršavanja nezaposlenih osoba za zanimanja ”Mašinbravar” i ”Zavarivač”. Cilj prezentacije bio je upoznati nezaposlene sa dva nova akreditovana programa obrazovanja odraslih, koji su izrađeni za potrebe obuke i zapošljavanja u kompaniji ”TechVor Care” d.o.o. (TVC) Goražde.

Kako je istaknuto na današnjem pressu,  pozivaju se zainteresovane osobe, prijavljene na evidenciji Službe za zapošljavanje BPK Goražde, da se prijave za učešće u programu stručnog usavršavanja za zanimanja iz metalskog sektora, s ciljem sticanja znanja radi lakšeg pronalaska zaposlenja kod poznatog poslodavca, člana Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Goražde, ”TechVor Care” d.o.o. (TVC) Goražde.

Obuka se realizuje u okviru projekta: „Novi pristup kreiranju radnih mjesta: Inovacijama ka prosperitetnom tržištu rada“, a biće obuhvaćeno ukupno 75 nezaposlenih osoba za dva stručna zanimanja ”Mašinbravar” i ”Zavarivač”. Obuka će trajati 250 nastavnih sati od čega 50 sati stručno-teorijske nastave koja će se odvijati u Kabinetu za obrazovanje odraslih Srednje stručne škole „Džemal Bijedić“,“ i praktična obuka u trajanju od 200 sati koja će se odvijati u proizvodnom pogonu kompanije ”TechVor Care” d.o.o. Goražde.

Obuka za polaznike je besplatna. Cjelokupan iznos troškova stručnog usavršavanja će biti obezbijeđen kroz Projekat. Svi polaznici obuke koji budu uspješno ocijenjeni dobit će Uvjerenje o usavršavanju.

Pozivaju se svi zainteresovani da se prijave u prostorije Službe za zapošljavanje BPK Goražde, radi evidencije, informativnog razgovora i pripreme za početak obuke. Početak održavanja obuke planiran je u novembru 2022. godine.

Planirana obuka u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde je aktivnost koja je definisana u okviru saradnje Grada Goražde, JU Službe za zapošljavanje BPK Goražde, Privredne komore BPK Goražde, Udruženja poslodavaca BPK Goražde, Srednje stručne škole ”Džemal Bijedić” Goražde, TVC d.o.o. Goražde, Udruženja za lokalne razvojne inicijative ”ALDI” Goražde i Obrtničke komore BPK Goražde, u okviru programa “Podrška Evropske unije lokalnim partnerstvima za zapošljavanje Faza II (LEP II)”, a koji je finansijski podržan od strane Evropske unije putem Međunarodne organizacije rada (MOR).

www.bpkg.gov.ba/www.gorazde.ba

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.