• OBJAVLJENO: 22.11.2022.
Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde
Održana konstituirajuća sjednica kolegija Skupštine BPK Goražde

Predsjedavajući Skupštine Bosansko- podrinjskog kantona Goražde Muradif Kanlić, nakon što je jučer i zvanično preuzeo ovu funkciju, danas je sazvao konstituirajuću sjednicu kolegija kantonalnog parlamenta.

” U skladu s rokovima Skupštine BPK Goražde, danas sam sazvao sjednicu kolegija koji će činiti predstavnici stranaka sa dva i više poslanika, kao i mješoviti klubovi odnosno savezi više stranaka. Kolegij je konstituisan čime smo ispoštovali i taj rok – kazao Kanlić.

Napomenuo je da će nastavak konstitirajuće sjednice Skupštine BPK Goražde biti zakazan nakon što od CIK-a BiH stignu ovjerene liste kandidata za Dom naroda Parlamenta FBiH.

” Ostalo je još da okončamo proces izbora delegata za Dom naroda. Mi smo prošle sedmice kandidatske liste uputili prema CIK-u i sada čekamo da se vrate. Nadamo se da će to biti tokom ove sedmice, nakon čega ćemo sazvati nastavak sjednice. Poznato je da sam na prijedlog stranke Novi početak imenovao i mandatara Edina Ćulova i očekujemo da će i on ubrzo predložiti sastav buduće Vlade BPK Goražde” – kazao je predsjedavajući Skupštine BPK-a Goražde.

Autor: Služba za odnose s javnošću, www.bpkg.gov.ba

webmail kanton gorazdewebmail
Copyright © 2005-2023. BPK Goražde.
Sadržaji s ovih stranica mogu se prenositi bez posebne dozvole, uz OBAVEZNO navođenje izvora.